© 2019 - Kent Design Studio Ltd. All Rights Reserved

 

Terms & Conditions

 

LOOKERS HUT

A former shepherds hut at Stone in Oxney is a beautifully renovated traditional brick Lookers Hut surrounded by peaceful countryside next to a vineyard.  Lookers would use these huts as their accommodation whilst caring for their flocks. 

Kent Design Studio were asked by our client to prepare a planning application to convert and extend to utilise the fantastic location of the hut, but also to preserve the building and save it from falling to ruin.

We set about taking the form of the existing hut and placing a modern interpretation by its side, linked by glass to preserve the form and appearance of the original building.  The building is now being run as a very successful holiday let provide tourism to the local area.

Kent Design Studio provided planning, building regulation, detailed design and tender services for this project.

Photos courtsey of: Kent & Sussex Cottages

To book The Lookers Hut for you next holiday click here